„O smaku, ziołach i ...uważnym jedzeniu” – taki temat nosiły w marcowy poniedziałek zajęcia w klasie 2c. Prowadząca zajęcia, pani Bożena Kuśnierz, realizowała ogólnopolski program „Dobrze jemy ze szkołą na widelcu”.
Na początku uczniowie przypomnieli sobie jaką rolę pełnią poszczególne zmysły, ze szczególnym uwzględnieniem smaku i zapachu. Dzieci poznały różne rodzaje ziół, sposoby ich przechowywania i stosowania w wielu dziedzinach życia. Uczniowie sami przygotowywali i degustowali kanapki z masłem oraz ulubionymi ziołami. Poznali również nowe smaki. Pili różne herbatki ziołowe i ustalali ich dobroczynne (lecznicze) zalety.
Podczas zajęć dzieci doskonale się bawiły i uczyły jednocześnie.
„O smaku, ziołach i ...uważnym jedzeniu” – taki temat nosiły w marcowy poniedziałek zajęcia w klasie 2c. Prowadząca zajęcia, pani Bożena Kuśnierz, realizowała ogólnopolski program „Dobrze jemy ze szkołą na widelcu”.
Na początku uczniowie przypomnieli sobie jaką rolę pełnią poszczególne zmysły, ze szczególnym uwzględnieniem smaku i zapachu. Dzieci poznały różne rodzaje ziół, sposoby ich przechowywania i stosowania w wielu dziedzinach życia. Uczniowie sami przygotowywali i degustowali kanapki z masłem oraz ulubionymi ziołami. Poznali również nowe smaki. Pili różne herbatki ziołowe i ustalali ich dobroczynne (lecznicze) zalety.
Podczas zajęć dzieci doskonale się bawiły i uczyły jednocześnie.